• Post category:Άρθρα
  • Reading time:2 mins read

Αντίκρισα τα μάτια σου, μυστικά με αγκάλιασαν, αμέσως με ξετρέλαναν. Σκίρτησε η γη και έγινε δική μας, μια άγνωστη απόσταση ετών τελείωσε, μας έφερε κοντά. Πριν καν τα χέρια μου αγγίξουν τα δικά σου, πριν η ανάσα σου σκορπίσει στο κορμί μου, πριν ο ιδρώτας της λαχτάρας σου απλωθεί μέσα στην ψυχή μου.

Απλή και όμορφη, δεν έβαλες ποτέ το ντύσιμο και το βάψιμο μπροστά. Πρώτα το ήθος και το χαρακτήρα. Με κοίταξες με αλήθεια, με φώναξες βουβά χωρίς απελπισία, δεν ζήταγες το πρόσκαιρο, δεν ήθελες την πλάνη ούτε κάτι ευτελές. Το καρδιοχτύπι σου όταν φάνηκε στην πόρτα της ζωής μου με σκούντηξε για φροντίδα, αγάπη, σιγουριά, με την εκμετάλλευση και την πονηριά να είναι λέξεις άγνωστες για εμάς!

woman2

Μου πρόσφερες τα κάλλη σου, τα χάδια σου, φιλιά ασύγκριτα, άκρως γοητευτικά, γινόσουν δική μου έτσι απλά, πρώτα στο πνεύμα και μετά μέσα στην καρδιά. Δεν ήταν ένα σκέτο σεξ ούτε έρωτας ανόητος και περαστικός. Ήσουν το μέλλον, η συνέχεια, η επιτυχία, η σταθερότητα, ο πυλώνας της ζωής μου. Απέκτησα μια μάνα πάλι, μια αδερφή, μια φίλη. Μαζί τα ξενυχτάγαμε, τα πίναμε – γελάγαμε, απομακρύναμε τις αναστολές, τους φόβους τους κακούς. Δίπλα μου στις δύσκολες στιγμές, έκλαιγες πριν από εμένα, περισσότερο και πιο δυνατά, έτρεμες μη με προλάβει το δάκρυ και στεναχωρηθώ… έτσι έφτανα να σε παρηγορώ και γαλήνευε η ψυχή μου!

Συμβίωση
Ακούραστα μαγείρευες και έπλενες, έκανες τα πάντα, αθόρυβα, για να με ευχαριστήσεις. Και τις βραδιές ανήσυχα εμένα κρυφοκοίταζες, με ακούμπαγες διακριτικά, να έρθει ύπνος όμορφος, γλυκός, να νιώσω ότι η αγάπη σου είναι εκεί. Και κάποιες μικρές και βαρετές στιγμές έκανες πως ζήλευες λιγάκι, ότι είμαι κάποιος, να υπερηφανευτώ, να κορδωθώ! Ήξερα όμως ότι έτσι και έκανες να κουνηθείς εσύ δεν θα με μάζευαν ούτε δέκα άτομα μαζί! Και έδιωχνες την πλήξη και τη μοναξιά με μια μεγάλη αγκαλιά.

Together man and woman

Και ήρθαν μέρες που μου είπαν φίλοι και γνωστοί, για γκόμενες σαν τα κρύα τα νερά και μίνι φούστες μέχρι το βρακί. Στα κλαμπς να τρέχω να τις δω, στην αυτοκινητάρα μου να μπουν έτοιμες για πάρτι, με ή χωρίς μαγιώ. Να με τρελαίνουν στα φιλιά, στα χάδια και σε όλα τα σαγηνευτικά αρκεί τα ευρώ να τρέχουν γενναιόδωρα. Μα πώς να γίνουν όλα αυτά, ένας άνθρωπος μου αρέσει πιο πολύ, λατρεύω εσένα που διάλεξα, τη δική σου ζεστασιά, που ό,τι και αν γίνει είσαι εκεί, με λίγη γκρίνια, αγάπη, θαλπωρή, είσαι όμως πάντα εκεί. Ποιήτρια του μυαλού μου, ζωγράφισες για πάντα την καρδιά μου, μες στο δωμάτιο της ψυχής η πύλη άνοιξε για εσένα και δεν χωράει άλλος κανείς!

Woman1

Το πρόσωπό σου προτιμώ, πάντα φρέσκο και μαγευτικό, ξαπλώνω δίπλα σου και σου μιλώ όπως την πρώτη φορά που βύθισα το βλέμμα μου πάνω σου. Βλέπω ένα όνειρο, εσένα τη γυναίκα που ξέρεις να αγαπάς βαθιά και τρυφερά. Πόσο σε έχει αδικήσει ιστορικά η ανδρική υπεροψία, πόσο σε έχει υποτιμήσει και πολλές φορές κακοποιήσει και εκμεταλλευτεί; Πότε θα σε σεβαστεί οριστικά;

Woman4

Σε ένα καλοστημένο θίασο, ένας υπέροχος μα άγνωστος σκηνοθέτης που δεν θα πάρει ποτέ το φημισμένο όσκαρ, ένα σενάριο γραμμένο με τη φλόγα της ζωής, τη δίψα του ουρανού και τη ματιά του φεγγαριού, συνέχεια είμαστε παρέα, με τα προβλήματα τα οικονομικά, τα καθημερινά, τα βασανιστικά. Μαζί στη μπόρα και στο δάκρυ, μαζί εκεί και στη βροχή, δίχως μαύρη ομπρέλα ούτε γκρι. Εκεί που το φιλί χρωματίζει του ουράνιου τόξου τη χαρά και δωρίζει του ήλιου τις αποχρώσεις της ευτυχίας… απλά γιατί επιλέξαμε να είμαστε μαζί. Σαν ένα ξύλινο γλυπτό που θα νικηθεί από τη φθορά, που ανεξίτηλα όμως μένει στη μνήμη και κεντάει απαράμιλλα για πάντα την ανθρώπινη ζωή.

Αφήστε μια απάντηση